Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 9 of 13 1 2 7 8 9 10 11 12 13
#42213 11/03/2000 12:32 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 40
D
Member
Offline
Member
D
Joined: Oct 2000
Posts: 40
Yeh I would have to agree with Ryan up there. But heres the difference in my case. It's true I dont know CGI at all, but I do know ASP, and it uses variable in much the same way as CGI. I followed the direction to the letter on a fresh board and PM3 just wouldnt move. Then someone said to install codebuttons and I said what the hell i tried evrything else why not. Allen was holding me up trying to help as well but he couldnt figure my problem out either.

With PM3 still not working I simply uploaded the Codebuttons .pl file to the cgi-bin and BOOM!!! PM3 was working. That simply made no sense to me at all, but concidering it was working I didn't care if it made sense. Then I installed the code for code buttons and PM3 has been working without a glitch.

PM3 adds a great feature to your site, and has worked right off the bat for hundreds of us. I wasn't one of the lucky ones I had to work at it. But look at it this way, when the author put that discalimer on that file (that most people obviously never read), it's said AT YOUR OWN RISK and thats what it means.

I know how long it would take me to write this program in ASP so I can appreciate the knowledge and time that went into it. The authors of these ( MODS ) can only take you so far, you have to do the rest. If that means you have to go out and buy a book and read about CGI for 2 months to understand whats going wrong with the scripts then thats what you have to do. noone has time to come to your house to install mods for you, just to keep people from flaming their mods on these boards.

From what I've seen these guys try to help people with the mods they wrote all the time. They gave you the mod free so obviously they want to see it work for you. But if you come with a negative attitude trashing thier work, how much help do you think your going to get from them or the main body of the community here. Real world or cyber world, noone likes a cry baby. I know I sound harsh but I've learned 4 languages by reading books and CGI is going to be the next one. In my book the ONLY way you can flame anyones mod, is by writting a better one, other than that, you aint got nothing coming

Newbie from Hell
Rick


Newbie From Hell
Sponsored Links
#42214 11/03/2000 4:10 AM
Joined: Sep 2000
Posts: 37
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Sep 2000
Posts: 37
The installation instructions could be clearer - if people are not uploading ubbcodebuttons then it must be due to poor instructions. Any hack should be self-contained. It should include all the documentation required without reading through 13 pages here.

Programmers just love documentation! The worst person to document any code is the guy who wrote it since they make too many assumptions. Get someone else to try to install it and see what they find confusing.

Good programmers make things easy for less technical people. That's how Bill Gates got to be the richest man in the world. I'm lucky to be professionally IT literate but others aren't.

#42215 11/03/2000 8:08 AM
Joined: Sep 2000
Posts: 37
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Sep 2000
Posts: 37
Another problem I have with PM is this. If the username/password stored in my cookie is not valid - PM rejects it (so far so good) - but does not prompt for the correct name/password (not so good).

Could you change the PM code so that if the cookied username/password is rejected then the PM login screen is presented so the user can type in the correct values?

In other words once you have determined that the values in the cookies are INVALID - don't use them automatically next time!!!

Or at least provide a user prompt to correct them!

Once a wrong value is in the cookie (eg after a password change in UBB profile) - you can never get PM to work again at the moment without deleting the cookie!

This message has been edited by Pilot on November 03, 2000 at 07:15 AM

#42216 11/03/2000 9:26 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 290
V
Member
Offline
Member
V
Joined: Oct 2000
Posts: 290
Allen and all...
If you get a chance to respond...everything works great so far...but I have NO SENT messages listed. Both views (single page or 2-page). People are sending them and others are receiving them...but they do not show up in the outbox. Hope you have time to respond [Linked Image]

OK, disregard! I just registered my son and his worked...so I deleted all MY files in the private folder (I think they were corrupt) and all is OK!

Vipermad

This message has been edited by Vipermad on November 03, 2000 at 08:11 PM

#42217 11/04/2000 12:54 AM
Joined: Nov 2000
Posts: 42
I
Member
Offline
Member
I
Joined: Nov 2000
Posts: 42
Quote
quote:
Same problem here!!!
I made some research, and apperently this is problem with cookie - it grows in size each time I wrote new message. I looked into the cookie file: instead of User name Bob it shows BobBobBob

Can somebody have an idea how to fix that? Please help.

PS: Please, do not write any more messages about bad programming skills or anything like it - this is not polite.


Igor
Sponsored Links
#42218 11/04/2000 6:43 AM
Joined: Nov 2000
Posts: 6
G
Junior Member
Offline
Junior Member
G
Joined: Nov 2000
Posts: 6
What have i done wrong ?

"privatesend.cgi?" just brings up an empty page...

*everything else works
*permissions are set correctly, *directory "private" is set 777 in my cgi-dir

#42219 11/04/2000 6:53 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 111
M
Member
Offline
Member
M
Joined: Oct 2000
Posts: 111
This is a problem, which had been here discussed many times before! Do you have the codebuttons.pl in your cgi Folder? If yes, there seems to be something wrong with your implementation of the PM 3.0, please recheck all instructions (see in private.cfg too)!

------------------
Matze

#42220 11/04/2000 7:20 AM
Joined: Nov 2000
Posts: 6
G
Junior Member
Offline
Junior Member
G
Joined: Nov 2000
Posts: 6
Thanx for the fast answer
anyway, i've checked everything and it still won't work.
For the meantime i'll reinstall 2.2 again...

#42221 11/04/2000 4:45 PM
Joined: Feb 2000
Posts: 4,625
G
Member
Offline
Member
G
Joined: Feb 2000
Posts: 4,625
Borg, Allen??
My problem is huge, can someone help

------------------
UBBDEV Moderator
OCCUPATION: Programmer, webmaster.

Hack Developer of the Ultimate Bulletin Board. I am not an employee of Infopop

Due to time limitation, I do not offer support Via. E-mail. Please post on the forums.

Sincerely,
MasterMind

#42222 11/04/2000 7:11 PM
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
I type Like navaho
OP Offline
I type Like navaho
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
Just got back in town everyone... will try to contact Borg and see what's up...

------------------
Allen

- http://www.stand318.com


- Allen wavey
- What Drives You?
Sponsored Links
#42223 11/04/2000 7:20 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 15
F
Member
Offline
Member
F
Joined: Oct 2000
Posts: 15
well i got past my previous problem, but now I get this when I was trying to send a PM:


flock() unimplemented on this platform at C:UBB547/private.pl line 482.
Set-Cookie: UserName=Flare945;expires=Fri, 2-Nov-2001 21:25:59 GMT; path=/ domain=192.168.1.101
Set-Cookie: Password=******;expires=Fri, 2-Nov-2001 21:25:59 GMT; path=/ domain=192.168.1.101


any ideas?

Note: I edited out my PW, since it is the same as it is here on UBBDev.
Note: I posted this before, and got no replies. Thats why I am posting it again.

#42224 11/05/2000 3:47 AM
Joined: Jan 2000
Posts: 23
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Jan 2000
Posts: 23
Privatesend.cgi just brings up a blank page on my UBB also.

I followed the directions to the T!

#42225 11/05/2000 4:10 AM
Joined: Jan 2000
Posts: 23
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Jan 2000
Posts: 23
Well codebuttons will hopefully work.
http://www.h-realms.com/codebuttons3.5.zip

is where to go to get it, incase anyone doesn't want to read all of that **** .

codebuttons.pl
codebutton.pl
code buttons

whatever the hell it is called.

#42226 11/05/2000 7:22 AM
Joined: Sep 2000
Posts: 37
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Sep 2000
Posts: 37
Can I make a request for a stable release before any more features are added please?

Some of us are suffering from bugs (especially cookie problems) and would like a stable release to install.

I am using 2.2 and my cookies are still getting damaged by PM code. I have to delete my cookies every couple of days.

However it might add more problems to use the current beta releases - so can "we" fix the bugs and get a stable release out soon please?

#42227 11/05/2000 9:42 AM
Joined: Feb 2000
Posts: 4,625
G
Member
Offline
Member
G
Joined: Feb 2000
Posts: 4,625
It IS stable. My cookies are fine.

------------------
UBBDEV Moderator
OCCUPATION: Programmer, webmaster.

Hack Developer of the Ultimate Bulletin Board. I am not an employee of Infopop

Due to time limitation, I do not offer support Via. E-mail. Please post on the forums.

Sincerely,
MasterMind

#42228 11/05/2000 12:10 PM
Joined: Jan 2000
Posts: 395
N
Member
Offline
Member
N
Joined: Jan 2000
Posts: 395
My users are have cookie problems left and right, and have to rset them every few days.

#42229 11/05/2000 12:20 PM
Joined: Sep 2000
Posts: 67
J
Member
Offline
Member
J
Joined: Sep 2000
Posts: 67
I have had no cookie issues running this version- I had some minor ones with the version prior, but I also have codebuttons3.5 installed.
Every option on PM's are working correctly with my installation.

------------------
My Site
The only difference between a fool and an eccentric are your beliefs in their ideas.

#42230 11/05/2000 1:49 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 20
T
Member
Offline
Member
T
Joined: Oct 2000
Posts: 20
Well..installing the ubbcodebuttons helped me alot, but gave me some new problems..heh...because none of the images is working now...and do I really have to do the hack before they show ?? and do I have to upload some new pics then??

and one more:

when in the hack says:

## FIND: (Smilie CP Add-On)

$Preppie =~ s/

/nrn/isg;
$Preppie =~ s/
/n/isg;
$Preppie =~ s//:)/isg;
$Preppie =~ s//:(/isg;
$Preppie =~ s//:D/isg;
$Preppie =~ s//;)/isg;
$Preppie =~ s//:o/isg;
$Preppie =~ s//:p/isg;
$Preppie =~ s//cool/isg;
$Preppie =~ s//:rolleyes:/isg;
$Preppie =~ s//mad/isg;
$Preppie =~ s//eek/isg;
$Preppie =~ s//confused/isg;


## REPLACE WITH THIS:

$Preppie = &ConvertSmilies($Preppie);

shal I replace the whole thing with $Preppie = &ConvertSmilies($Preppie); or shal I replace every line or what ??

#42231 11/05/2000 5:11 PM
Joined: Sep 2000
Posts: 67
J
Member
Offline
Member
J
Joined: Sep 2000
Posts: 67
You need to replace the entire code block with that one line- and follow the instructions to a T, the functionality of this hack has been proven, with that minor edit exception that I am still trying to recreate... (although you should have tagged this message to the ubbcodebuttons hack)...

------------------
My Site
The only difference between a fool and an eccentric are your beliefs in their ideas.

This message has been edited by jlaine on November 05, 2000 at 04:15 PM

#42232 11/05/2000 6:54 PM
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
I type Like navaho
OP Offline
I type Like navaho
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
You can't get the functionality of codebuttons without installing them...[Linked Image] Uploading the codebuttons.pl file just eliminates the errors associated with pm's.

Flare, it sounds like you are running this on WIN95,98 or ME, and PWS, which doesn't support file locking. Is that the case?

------------------
Allen

- http://www.stand318.com


- Allen wavey
- What Drives You?
#42233 11/05/2000 7:05 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 15
F
Member
Offline
Member
F
Joined: Oct 2000
Posts: 15
you got me allen. is there any way to fix this problem?

#42234 11/06/2000 12:53 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 42
I
Member
Offline
Member
I
Joined: Nov 2000
Posts: 42
Quote
quote:
That is right! I have same problem.


Igor
#42235 11/06/2000 1:14 PM
Joined: Jan 2000
Posts: 825
D
Member / CodeFixer
Offline
Member / CodeFixer
D
Joined: Jan 2000
Posts: 825
I installed everything and so far it works fine. The only problem is when I enter in an e-mail adderss it says [email protected] is not a registered member of the board. Also it displays the infopop copyright twice in the error screen..


------------------
Peace Out,
DJLunacy
www.mp3.com/voi

#42236 11/06/2000 1:45 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 20
T
Member
Offline
Member
T
Joined: Oct 2000
Posts: 20
well...how do I make the Memberslist button work then ??...as the button searches for memberlist.cgi while my memberlist is memberslist.cgi

#42237 11/06/2000 2:03 PM
Joined: Jul 2000
Posts: 1,349
E
Ell Offline
Member
Offline
Member
E
Joined: Jul 2000
Posts: 1,349
Three cheers for DOD-THE KAHN!

Pilot: re instructions... welcome to beta. The idea is not for you to get a working product, but for you to help us smooth out the kinks so that it works for everyone. It's been said before, and I'll say it again: You don't like beta, you live without frills and run the last stable release. Of course good programmers want to make things easy for less technical people.. what do you thing "testing" is about? We could just release it as it is and tell you all to "fix it for yourselves"... it works fine here, at my board, at MasterMinds and at 2 others... we're doing this for you! I wrote the documentation on the fly not to be good documentation, but so I could give it to someone who could install it, and figure things from there.

Everyone: Sorry, but if you post "I click on xxxxx and it gives me a white screen!" We're no closer to helping you than coding self-writing UBBs. At least a list of other mods you have installed would help, at the bare minimum!

MasterMind: Thanks for all the problems. [Linked Image]

Oh, BTW all, I'm back if ya hadn't noticed. [Linked Image] I'll get to work on this mod ASAP, to bring it to the finished stage...

Pilot: If your browser cookies behave in an unconventional way, it might be handly to give exact details of your browser...

#42238 11/06/2000 3:14 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 111
M
Member
Offline
Member
M
Joined: Oct 2000
Posts: 111
My Cookie problems went away after updating the Cookies subroutines in the ubb_library.pl with the newest one from the Who is online Hack:
Code
code:
I think, this will work at other Board's too - test it [Linked Image]

------------------
Matze

#42239 11/06/2000 3:41 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 42
I
Member
Offline
Member
I
Joined: Nov 2000
Posts: 42
Thank you Matze,

I will newer forget this - you help a lot!
PM finaly works on my forum!!!


Igor
#42240 11/06/2000 5:54 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 111
M
Member
Offline
Member
M
Joined: Oct 2000
Posts: 111
Not me, it was done
Quote
quote:
[Linked Image]

Matze

This message has been edited by Matze on November 06, 2000 at 04:57 PM

#42241 11/07/2000 3:46 AM
Joined: Sep 2000
Posts: 37
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Sep 2000
Posts: 37
Hi Borg, I use Netscape 4.72.

Can you post the URL to the current (stable) release please! I don't want to pick up the wrong one...

Thanks

BTW - I live not far from you!

#42242 11/07/2000 1:18 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 20
F
Member
Offline
Member
F
Joined: Nov 2000
Posts: 20
Hey this is just a thought, i tried installing whos online before i had pms and it worked except it did not have the online.cgi so i removed it later i found the online.cgi file and when i added whos online(after adding pms) it did not work. Hey it might be a thing that the 2 codes alter each other and cause problems.

My opinion is to remove the Whos Online, its a BB not a freaking chat.

------------------
Matt

#42243 11/07/2000 2:25 PM
Joined: Jan 2000
Posts: 825
D
Member / CodeFixer
Offline
Member / CodeFixer
D
Joined: Jan 2000
Posts: 825
I insatlled who's online after pm mabey i should go and make sure the cookies and everything else aren't all outta wack..



------------------
Peace Out,
DJLunacy
www.mp3.com/voi

#42244 11/07/2000 2:53 PM
Joined: Jan 2000
Posts: 825
D
Member / CodeFixer
Offline
Member / CodeFixer
D
Joined: Jan 2000
Posts: 825
from what i can tell cookies are fine. I was going through the code and i noticed that there are some incosistancies. Like when cal added the cookie sub he ended the script with

1;

but privatesend doesn't etc. The line navagtion you know tline, you should consider nuking that becuase you have the drop down on top of the image you might want to move that in the place of it.

Also the most annyoing thing is seeing the copyright notice twice. I looked for a second to see where it was at but didn't feel like breaking anything.



------------------
Peace Out,
DJLunacy
www.mp3.com/voi

#42245 11/08/2000 5:40 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 49
T
Member
Offline
Member
T
Joined: Oct 2000
Posts: 49
Okay, props to all who have been working so hard to make this thing work.

Here's my $0.05:

1. The 3.0 zipfile in the database contains several files that look like they are binary. (i.e. newline replaced with little black square) This doesn't cause a functional problem, but it is gonna be a pain when debugging, customizing, etc. I haven't bothered to write a program to fix it, but guess I will if zip isn't fixed.

2. Was getting white screen at first after following directions to a T, but after reading dozens of pages in this thread, yes...it was just needing the UBB Code Buttons perl file installed to work. (Note to those who may not realize this: You may not have to actually add the full Code Buttons Hack, but it is gonna look ugly as hell if you don't, or require further hacking to remove UBB Code references)

3. There may be a cookie problem. I can't really say because I'm not sure how smart the code is supposed to be, but here is what I see: I'm trying to test the hack. So I have two IDs, of course, my main user ID and an alternate ID. I get two browser windows, one dedicated to each ID. I erase cookie information in Preferences to make sure everything starts clean. Then I login each seperate ID in it's own browser. (One note, I don't have to type in the password...it works without it...this seems to indicate something isn't working right already.) Anyway, everything seems to work okay viewing and sending messages, but if I hit Receive Messages in the alternate ID window while looking at inbox messages, it suddenly displays the inbox messages for my main ID. So, either there is some cookie problem, or it is simply impossible for a person to test this using only one computer. Tell me, is this a cookie problem or just the way it is supposed to work??

4. Would be nice to lose the "Hop To" bar, but I can do that myself.

5. I'm not concerned about this particular feature, but the Outbox doesn't seem to work. (i.e. Is always empty)

Thanks.
Hope someone can answer my cookie question...

__________________________________________________________________

Here is another bug scenario:

I use my main user ID and send a message to my alternate ID. Then in another browser, I clear cookies in preferences, then login to private messages using the alternate ID. I see the message that was sent and click on the message to read it. Then I click on the reply button, which brings up the compose private message screen, everything looks good. Type in a quick reply and hit the Send button, get Internal Server Error page.

This message has been edited by Thermit on November 09, 2000 at 02:19 PM

#42246 11/08/2000 7:00 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 290
V
Member
Offline
Member
V
Joined: Oct 2000
Posts: 290
I thought the SAME thing about my outbox...till I registered my son at our site and his worked! Imagine my surprise when mine worked perfectly after deleting all of my PM files on the server. Not sure what happened, but once I did that it all worked as advertised. HTH!! [Linked Image]

#42247 11/08/2000 10:29 PM
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
I type Like navaho
OP Offline
I type Like navaho
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
Thanks guys, for looking at this... Borg is studying for exams right now, but has said he should be able to get back on this on Thursday. Your beta testing and reporting will be a big help in his finishing this up asap.

------------------
Allen

- http://www.stand318.com


- Allen wavey
- What Drives You?
#42248 11/09/2000 1:23 PM
Joined: Sep 2000
Posts: 37
P
Member
Offline
Member
P
Joined: Sep 2000
Posts: 37
PM 3.0 is not beta right - that's why it is in the hacks database here?

A lot of my users (myself included) are finding that they get admitted to private forums without the password prompt ever appearing now. I am not saying this breaks security but it certainly is not how it worked before the cookie problems emerged following the install of PM and/or Who's online.

If I had a dedicated server I would be looking forward to vbulletin v.2 which included PMs, polls, online etc in the standard build code! www.vbulletin.com

#42249 11/09/2000 1:31 PM
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
I type Like navaho
OP Offline
I type Like navaho
Joined: Mar 2000
Posts: 21,079
Likes: 3
As has been stated many times, pm3.0 is most definitely beta... this thread is in the beta forum, every post by borg here mentions it is beta...

Bypassing the login screen for private forums is ok as long as you are allowed to be in there in the first place... are any users admitted to pf that aren't supposed to be there? It seems to me that's how it should work... why should I sign in if I don't need to, and those who aren't allowed are still kept out? Please post in our private forums if you are allowed access without signing in...

vB has its own problems, a little more serious than pm's, but this isn't the thread to discuss them... go to chit chat if you like, there are several threads there that do...

------------------
Allen

- http://www.stand318.com


- Allen wavey
- What Drives You?
#42250 11/09/2000 5:32 PM
Joined: Jun 2000
Posts: 44
R
Member
Offline
Member
R
Joined: Jun 2000
Posts: 44
Allen,

I think that Pilot is having the problem because the PM code sets the cookies not taking into consideration whether a person have selected to store the cookies for a year or not. It just sets the cookie with some expiration date that is in the distant future. I doesn't even check what the value of the NameStorage variable is.

Just like everytime I come to this site, it automatically knows who I am and I have it set so that my username and password are not saved in memory. Yet it still knows who I am.

I modified the PM's on my board to eliminate the call to the set_cookie subroutine and added code that will use the ForwardWithCookies routine that postings.cgi uses. That way, the cookies seem to be set right.

#42251 11/09/2000 5:49 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 505
M
Muc Offline
Member
Offline
Member
M
Joined: Oct 2000
Posts: 505
Is there a instruction outside how to upgrade to 3.0 from CYM Private Messaging Center 1.5 ??

would be nice, thanks

#42252 11/09/2000 8:04 PM
Joined: Nov 2000
Posts: 1
V
Junior Member
Offline
Junior Member
V
Joined: Nov 2000
Posts: 1
i dont know how to do this can someone explain(this is my first time with a ubb) and i dont understand how to insert this perticular hack(private message) will someone plz help me???

Page 9 of 13 1 2 7 8 9 10 11 12 13

Link Copied to Clipboard
Donate Today!
Donate via PayPal

Donate to UBBDev today to help aid in Operational, Server and Script Maintenance, and Development costs.

Please also see our parent organization VNC Web Services if you're in the need of a new UBB.threads Install or Upgrade, Site/Server Migrations, or Security and Coding Services.
Recommended Hosts
We have personally worked with and recommend the following Web Hosts:
Stable Host
bluehost
InterServer
Visit us on Facebook
Member Spotlight
jgeoff
jgeoff
NJ
Posts: 96
Joined: April 2001
Forum Statistics
Forums63
Topics37,557
Posts293,856
Members13,847
Most Online5,166
Sep 15th, 2019
Today's Statistics
Currently Online
Topics Created
Posts Made
Users Online
Birthdays
Top Posters
AllenAyres 21,079
JoshPet 10,369
LK 7,394
Lord Dexter 6,708
Gizmo 5,819
Greg Hard 4,625
Top Posters(30 Days)
Top Likes Received
isaac 70
Gizmo 16
Brett 7
WebGuy 2
Top Likes Received (30 Days)
None yet
The UBB.Developers Network (UBB.Dev/Threads.Dev) is ©2000-2021 VNC Web Services

 
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 8.0.0
(Snapshot build 20210915)
Responsive Width:

PHP: 7.3.29 Page Time: 0.033s Queries: 95 (0.014s) Memory: 1.0166 MB (Peak: 1.2272 MB) Data Comp: Zlib Server Time: 2021-10-26 14:17:33 UTC
Valid HTML 5 and Valid CSS