Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#104345 11/11/2001 12:27 AM
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 2,798
I made a script to make the news on my site and now I am working on an editing script. But I can't get it update it right:

Robs Post thingy


$db = @mysql_connect("localhost","Rob","fdsafd");
mysql_select_db(stonecrick);


if ($post){
// WE dont need timestamp since its already in db
// UPDATE statement, it checks and sees if new thing submitted is diff, if so it updates it in same row

$sql="UPDATE data SET title=".addslashes($title)." author=$author, email=$email, body=$body, WHERE ID=$newsid ";
if (@mysql_query($sql)) {
echo("success");
}else{
echo ("error" .$sql);
}
}else{
// Selects info from dat from row where id = userid
// Thus they have to go to the page like so: edit.php?newsid=1
$usr = @mysql_query("SELECT * FROM data WHERE ID=$newsid");
// Then put all info into a form, this form puts the info already in text boxes and stuff
// That way when person goes here theey dont have to retype they just edit

while($row=mysql_fetch_array($usr)){ ?>





>
Author : >

Email: >

Title: >

Body:



} }
?>




I get the eror:

errorUPDATE data SET title=Title author=12345, email=09, body=12345, WHERE ID=1


Thanks in advance!

Sponsored Links
#104346 11/11/2001 7:18 AM
Joined: Oct 2000
Posts: 195
Bob Offline
Member / Eejit
Member / Eejit
Offline
Joined: Oct 2000
Posts: 195
Lol, this is simple ..

change:
Code
code:

to:
Code
code:

basically, remove the , after the body=$body tag. that , is telling the script to wait for more input .. but it isn't getting any.

btw. its bob from se7enet here smile

[ 11-11-2001: Message edited by: Bob Burke ]


If I'm leavin' with a broken heart you're leavin' with a broken nose ... ~ Jettingham - Cheating
#104347 11/11/2001 9:14 AM
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Thanks man! That's what happens when you try and code at 3 in the morning. smile

It's rob from there, but I think you knew that.. laugh

[I guess it didn't work, I thought it did for a minte but it didn't. Same error.]

[ 11-11-2001: Message edited by: Tech-Ni-Kal ]

#104348 11/11/2001 9:17 AM
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Now, I have a few more questions..

I have the posting script and edit. But the way they are set up, right when you open the script it recognizes that. I wanted to change it so I could go like cp.php?func=editnews or cp.php?func=postnews.

But I am not sure. Cause the way I wrote them weren't for that. And I couldn't figre it out.. smile


Posting:
Robs Post thingy


$db = @mysql_connect("localhost","Rob","koqmd1");
mysql_select_db(stonecrick);

if ($post){
$timestamp = date("Y-m-d G:i:s");

$sql = "INSERT INTO data (Author,Email,Title,Body,Timestamp) VALUES ('$author','$email','$title','$body','$timestamp')";

if (@mysql_query($sql)) {
echo("success");
}else{
echo ("error");
}
}else{ ?>



Author :

Email:

Title:

Body:



}
?>

Edit:


$db = @mysql_connect("localhost","Rob","koqmd1");
mysql_select_db(stonecrick);


if ($post){
// WE dont need timestamp since its already in db
// UPDATE statement, it checks and sees if new thing submitted is diff, if so it updates it in same row

$sql="UPDATE data SET title=".addslashes($title)." author=$author, email=$email, body=$body WHERE ID=$newsid ";
if (@mysql_query($sql)) {
echo("success");
}else{
echo ("error" .$sql);
}
}else{
// Selects info from dat from row where id = userid
// Thus they have to go to the page like so: edit.php?newsid=1
$usr = @mysql_query("SELECT * FROM data WHERE ID=$newsid");
// Then put all info into a form, this form puts the info already in text boxes and stuff
// That way when person goes here theey dont have to retype they just edit

while($row=mysql_fetch_array($usr)){ ?>





>
Author : >

Email: >

Title: >

Body:



} }
?>


#104349 11/11/2001 9:22 AM
Joined: May 2001
Posts: 2,798
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 2,798
BTW, it didn't work. I still get the same error. frown

It doesn't show the ID anymore when I get the error message. frown

[ 11-11-2001: Message edited by: Tech-Ni-Kal ]

Sponsored Links
#104350 11/13/2001 5:02 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 195
Bob Offline
Member / Eejit
Member / Eejit
Offline
Joined: Oct 2000
Posts: 195
It is tedious using forums to support PHP, I have added you to my ICQ contact list and I will help you whenever you come online.


If I'm leavin' with a broken heart you're leavin' with a broken nose ... ~ Jettingham - Cheating

Link Copied to Clipboard
Donate Today!
Donate via PayPal

Donate to UBBDev today to help aid in Operational, Server and Script Maintenance, and Development costs.

Please also see our parent organization VNC Web Services if you're in the need of a new UBB.threads Install or Upgrade, Site/Server Migrations, or Security and Coding Services.
Recommended Hosts
We have personally worked with and recommend the following Web Hosts:
Stable Host
bluehost
InterServer
Visit us on Facebook
Member Spotlight
AllenAyres
AllenAyres
Texas
Posts: 21,079
Joined: March 2000
Forum Statistics
Forums63
Topics37,573
Posts293,925
Members13,849
Most Online5,166
Sep 15th, 2019
Today's Statistics
Currently Online
Topics Created
Posts Made
Users Online
Birthdays
Top Posters
AllenAyres 21,079
JoshPet 10,369
LK 7,394
Lord Dexter 6,708
Gizmo 5,833
Greg Hard 4,625
Top Posters(30 Days)
Top Likes Received
isaac 82
Gizmo 20
Brett 7
WebGuy 2
Morgan 2
Top Likes Received (30 Days)
None yet
The UBB.Developers Network (UBB.Dev/Threads.Dev) is ©2000-2024 VNC Web Services

 
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 8.0.0
(Preview build 20221218)