Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4
#146199 08/12/2001 3:56 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
My first mod, ported to 6.1 laugh

Here we go:

Name: Chat Mod

Description: Lets you chat with jIRC. It has full CP support, it's 100% wordletized, it automatically gets the nick of the user/GuestXXXXX (5 random digits) if it's a guest, replaces smilies with real smilies, notifies Who's Online, shows how many people are currently chatting (by Who's Online) and even invites people to the chatroom (thanks to Olson).

Demo: http://www.lkubb.dns2go.com

Link: ZIP File or MultiHack File

Requirements: UBB™ 6.1 Beta Release 2.0 , Mod Wordlets 1.5 , jPilot License (unless you want to see an "unregistered" line after every line)

Special thanks to: Ryan Olson for Invitation Script, qasic and Borg for Who's Online, dj_rava for the Admin Command Buttons idea and Troy for MultiHack and supporting me all the way smile .

Screenshots: Forum Summary , Chat Window , CP

Sponsored Links
#146200 08/12/2001 7:48 AM
Joined: May 2001
Posts: 315
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 315
Great job, LK. Many people have been looking for this. I am not so sure I will use it though, but it's nice that ya did it.

Keep up the good work, LK!

#146201 08/13/2001 2:18 AM
Joined: May 2001
Posts: 6,708
Member
Member
Offline
Joined: May 2001
Posts: 6,708
Great hacl LK. I'll install it when 1.3 Comes out and the WOL will work.

#146202 08/13/2001 4:34 AM
Joined: Aug 2000
Posts: 299
Member
Member
Offline
Joined: Aug 2000
Posts: 299
Cool hack. I'll definetely install this one when UBB 6.1.0 goes out of beta.

#146203 08/13/2001 9:33 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
I'm very happy to see this. I hope that 6.1.3 is out by this weekend so that I can try it all. My whole desire for the chat is to log it, so I will be trying to read thru the jIRC doc about logging (I did read there that it can be done). I can't think of a better reason to use it. So many of the chats don't let you log. I want to save transcripts for others to look at that were not able to attend.

Sponsored Links
#146204 08/14/2001 4:35 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Files updated with a new ubb_chat.cgi, made some things tidier.

Debbie, are you sure it's possible? If so, can you tell me how?

#146205 08/16/2001 10:04 AM
Joined: Feb 2001
Posts: 2
Junior Member
Junior Member
Offline
Joined: Feb 2001
Posts: 2
that link is invalid, any mirrors?

#146206 08/16/2001 10:50 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
/me hates Tripod...

Fixed.

#146207 08/16/2001 6:38 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Well, if I knew for sure how, I'd have it done (also, if I had the time). At chat one day, you guys told me to go read up on it. I looked at the mIRC doc, and they do it. You can use "Logging" as the word to look up in the index. I don't know about jIRC vs. mIRC.

I have hosted my Caribbean Chat on AOL for 5 years and want to move it to my own site but want to log chats before I do it. Digichat does it, but that is megabucks. I think OnChat does it. I would like to do it here and plan to try it out.

#146208 08/16/2001 6:43 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Evidentally not, then--http://www.jpilot.com/java/irc/ubb/contents/Forum3/HTML/000321.html

then this is not the way to go for me unless mIRC can be hacked in.

Sponsored Links
#146209 08/16/2001 6:58 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
BTW, mIRC is at www.mirc.com and is only $20 to register.

#146210 08/17/2001 2:05 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Yeah, I already have it

What you can do is that you'll use mIRC and choose to log anything, and other people will use jIRC, but then you'll have to be there all day long. If you have access to your server's box, you can put an Eggdrop ( www.egghelp.org ) and choose to log anything.

#146211 08/17/2001 7:18 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
My webhosting outfit (featureprice.com) supports tcl,but I can't telnet or anything. I can only FTP. I don't think I can do this eggdrop thing. Don't you need to do the gunzip right on the server?

If others use jIRC, and I use mIRC, that means I have to buy both, but I like mIRC better (mainly because I have already figured it out)

#146212 08/17/2001 10:41 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Debbie:

1. I have no idea But you can save it on the local (the one with eggdrop) computer.

2. You don't have to buy mIRC, you're (legally) allowed to use an unregistered copy.

[ August 17, 2001: Message edited by: LK ]

#146213 08/18/2001 12:50 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
ZIP/MHP Files updated so it will work better with Beta 1.4. If you wish, rehack ultimatebb.cgi and upload the new ubb_chat.cgi.

#146214 08/22/2001 3:19 PM
Joined: Apr 2001
Posts: 5
Junior Member
Junior Member
Offline
Joined: Apr 2001
Posts: 5
Hi, tried it on version 6.04 but no results frown

Is there a version that i can use ??

Regards Michel Vermaat

#146215 08/22/2001 4:00 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
This is the V6.1 Mods in Beta forum. You can use Chat Mod v1.0.23 in V6.0x Mods in Beta smile

#146216 08/23/2001 12:40 AM
Joined: Apr 2001
Posts: 5
Junior Member
Junior Member
Offline
Joined: Apr 2001
Posts: 5
aaaaa sorry my mistake smile

#146217 08/23/2001 9:58 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
LK, I'm having a couple problems. Let me know what you can do...

First) In the CP, I click on Chat Settings, and I get this error:
Code
quote:</font><hr> An error has occured:

/home/web/legendz/public_html/cgi-bin/vars_chat.cgi: syntax error at /home/web/legendz/public_html/cgi-bin/vars_chat.cgi line 96, near "~ =>"

(called by /home/web/legendz/public_html/cgi-bin/cp_lib.cgi, 427)

<hr></blockquote>

Next, when I goto enter the chat room from the catagory page, I get this error:
Quote
quote:

I've tried to re-hack it twice, with no luck. The error is persistant.

Here are the lines in which the errors are referring to...:

First Error:
<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, Arial">code:

Second Error:
Code
code:

My opinions are that the first line is written wrong, maybe not. I'm not that great at writing CGI, so I'm probably wrong, but it does look wrong to me at least. For the second error, it's obvioulsy calling a template file that it's saying isn't there. I uploaded all the files to the right places, .pl files to templates, and .cgi files to cgi-bin, but no luck. I'll mess around with them a bit more, but if anyone can help, it would be greatly appreicated.

#146218 08/23/2001 10:07 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
And you're correct smile

Something weird happened to vars_chat.cgi.

Fix: remove anything after the first "1;" in vars_chat.cgi.

ZIP file will be updated after I'll be able to enter Tripod UK.

#146219 08/23/2001 10:16 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Ok, that changed the first error to a new one...

Quote
quote:
And the second error is still there... frown

#146220 08/23/2001 10:31 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Ok, I fixed that error...

Here is how:

Find:
Code
code:

Remove the:
Code
code:

Save, Re-upload...

#146221 08/23/2001 10:35 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Ok, now that that last error is repaired, I came across a new one.

Here's the deal:

I went to my chat room, and this is what came up:
Code
quote:</font><hr> Error  
An error has occured:


Undefined subroutine &main::LoadStyleTemplate called at /home/web/legendz/public_html/cgi-bin/ubb_chat.cgi line 15.


Please inform the board administration of this error so that they may fix the problem. Thank you!

<hr></blockquote>

Here is the code to which it refers...


<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, Arial">code:

Not sure how to fix this one...LoL...LK, any ideas?

[ August 23, 2001: Message edited by: V00D00 ]

#146222 08/23/2001 10:37 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Oh yeah, here is a link to the ugliness...HeHe

Fuzion Tek Chat Room...

#146223 08/23/2001 10:53 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
1. Download the new ZIP and upload vars_chat.cgi.

2. It exists only in Beta 1.4.

#146224 08/23/2001 11:17 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Still have the same error I had a minute ago.

Also, it's the ubb_chat.cgi file that's messing up (or not) now.

I uploaded the new vars file, no luck

I'm using 6.1 beta 1.2 does that matter?

#146225 08/23/2001 11:30 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Yes.

In ubb_chat.cgi, find:

&LoadStyleTemplate($vars_chat{Template});

replace with:

do "$vars_config{NonCGIPath}/styles/vars_style_$vars_chat{Template}";

#146226 08/23/2001 11:44 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
LoL, I'm giving you a workout today LK!

Here's another...

After I fixed the last one, this came up:

Code
quote:</font><hr>Error  
An error has occured:


Illegal division by zero at /home/web/legendz/public_html/cgi-bin/ubb_chat.cgi line 36.


Please inform the board administration of this error so that they may fix the problem. Thank you!

<hr></blockquote>

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, Arial">code:

I checked my table widths and such in CP, and their "stock"...LoL

Ideas on THIS one?

Sorry LK about all the hassle..I thank you a million so far!

[ August 23, 2001: Message edited by: V00D00 ]

#146227 08/23/2001 11:53 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
*cries* wink

Remove this line...

#146228 08/23/2001 12:00 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
LoL, what line? The one I posted?

#146229 08/23/2001 12:06 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Yup, the line I posted.

We're getting somewhere now!

I now have chat, but it's not reading my style template. It comes up all blank looking at stuff. Hard to explain, go here instead!

#146230 08/23/2001 12:07 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Yep... I just installed it on a fresh PB 1.4 board (with Who's Online, ofcourse), and it works fine. In Style Templates, what's the Table Width?


BTW, Do you have AIM/ICQ? wink

#146231 08/23/2001 12:09 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 189
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 189
My style template width is 95%

#146232 09/03/2001 10:58 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
I installed the mod. I pretty much want it to be as generic for logged on users as possible, as my users are NOT too savvy. When I went in the room, I still saw that there was nobody in the chat room, so I changed the "no one in the chat room" message to "join the chat room". Also, I said "no" to having an about button, but I get one anyway. I'd like to make that "Disconnect" button big enough to see the word but don't know how. I sent JPilot his $49.99 begrudgingly since there is no log (going to try the mIRC route, but I did that the other day, and the autolog didn't work for me, just the manual log did). I have not got a registration number. I know regisoft says it may take up to a week. That is unacceptable. I would like to get it today. I think $49.99 is overpriced, so the guy could at least have a way to get you your number right away.

Thanks, LK for a great mod. I had hoped for 6.2 or at least 6.1 out of beta to do this but gave up waiting. The only other mod I don't have on that I really want is the hit mod, but I will wait for that.

I hope you can shed some light on my comments in the first paragraph.

#146233 09/03/2001 11:18 AM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
LK
Offline
Admin / Code Breaker
Admin / Code Breaker
Offline
Joined: Mar 2001
Posts: 7,394
Debbie,
  1. If I'll put it in the ZIP, everybody will know 'join the chatroom' is when nobody is there, so everybody will change it anyway wink
  2. It works only after you type in the key.
  3. In FieldNameConnect (wordlets), you can use " Connect " (and make sure to type it again next time you'll edit the wordlets).


[edit: cursed  ]

[ September 03, 2001: Message edited by: LK ]

#146234 09/03/2001 12:03 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Cool, item 3 fixed the Disconnect button. I just have to wait for that registration number to come thru now.

#146235 09/03/2001 1:50 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
I believe I have my 3 channels are registered now and I am an op on them, LK and can log each thru mIRC. Very unfriendly, but it does work, and I think even the autologging is working now. Thanks for your time this afternoon!

#146236 09/04/2001 9:25 AM
Joined: Dec 2000
Posts: 51
Member
Member
Offline
Joined: Dec 2000
Posts: 51
Hi there,

I was just curious how you think this would work with Conference room I have used JS before, but like conference room a bit better. Do you suppose it would be possible to port it in?

#146237 09/04/2001 6:05 PM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
I must say that the jPilot guy takes his time to send the license key. How long have other people waited?

Thanks to LK, I all but there except for that part. I had wanted to have it all working by the end of the labor day weekend, but that guy has not sent the key. I did write him at the support email to find out what the delay is. I have had this problem w/ RegSoft before, so maybe they are the delay??

#146238 09/05/2001 4:22 AM
Joined: Jun 2001
Posts: 59
Member
Member
Offline
Joined: Jun 2001
Posts: 59
The email worked, I had a key this a.m., just typed it in the CP screen and hit save, and I am in like Flint w/ my three (so far) channels. Thanks so much LK!!!!

Now if I can just get used to the new forum colors on THIS board. eek

Page 1 of 4 1 2 3 4

Link Copied to Clipboard
Donate Today!
Donate via PayPal

Donate to UBBDev today to help aid in Operational, Server and Script Maintenance, and Development costs.

Please also see our parent organization VNC Web Services if you're in the need of a new UBB.threads Install or Upgrade, Site/Server Migrations, or Security and Coding Services.
Recommended Hosts
We have personally worked with and recommend the following Web Hosts:
Stable Host
bluehost
InterServer
Visit us on Facebook
Member Spotlight
Ruben Rocha
Ruben Rocha
Lutz,FL,USA
Posts: 254
Joined: January 2000
Forum Statistics
Forums63
Topics37,573
Posts293,925
Members13,849
Most Online5,166
Sep 15th, 2019
Today's Statistics
Currently Online
Topics Created
Posts Made
Users Online
Birthdays
Top Posters
AllenAyres 21,079
JoshPet 10,369
LK 7,394
Lord Dexter 6,708
Gizmo 5,833
Greg Hard 4,625
Top Posters(30 Days)
Top Likes Received
isaac 82
Gizmo 20
Brett 7
Morgan 2
Top Likes Received (30 Days)
None yet
The UBB.Developers Network (UBB.Dev/Threads.Dev) is ©2000-2024 VNC Web Services

 
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 8.0.0
(Preview build 20221218)